fbpx
Резервација во ресторани: +389 72 220 600 info@macedonianvillage.mk EN

НАСТАНИ

Oд 20-ти до 22-ри Април, беше организиран Пролетен вино фест во комплексот Македонско село…

И овој 1-ви Април, најдобрата првоаприлска забава беше организирана во комплексот Македонско село…

На 17-ти Март повторно беше отворен Етно барот во Комплексот Македоснко село…

Од 3-ти до 10-ти Март, во комплексот Македонско село се одбележи месецот на жената, каде по втор пат бea организирани „Денови на жената“…

Во комплексот македонско село, на 31 декември се случи најдобрата дневна новогодишна забава. Забавата беше организирана на чардакот на ресторанот Македонски Ан со почеток од 12:00 часот…

Од 29-ти Септември до 1-ви Октомври во комплексот Македонско село, по втор пат се оддржа настанот „Фестивал на виното“…

На 14-ти Јули во комплексот Македонско село беше прославен националниот ден на Република Франција..

На 14-ти април 2017, Винотеката во комплексот Македонско село, официјално започна со работа…

Од 06-ти до 08-ми Април 2017, на Скопскиот саем беше оддржан 7-от саем за туризам „Скопје травел маркет“…

1-ви Април, денот на смеата и шалата, познат како Априлијада, беше специјално одбележан во прекрасниот планински, традиционален амбиент на Комплексот Македонско Село…

Од 15-ти до 17-ти Април, за време на Велигденските празници, во комплексот Македонско село беа организирани повеќе активности со кој беше одбележан големиот Христијански празник…

Од 03-ти до 12-ти Март, во комплексот Македонсо село беше организиран настанот „Денови посветени на жената“. Деновите беа исполнети со разновидни активности во кои можеше да се вклучи секој посетител…

Во месецот на виното и љубовта, Комплексот Македонско село беше местото за вистинско опуштање на сите сетила. Во периодот од 10-ти до 17-ти Февруари беше организиран настанот „Денови на вино и љубов”…

Од 20-ти до 23-ти Октомври, комплексот Македонско Село беше домаќин на првиот “Фестивал на македонското вино ”.
Во текот на четирите фестивалски денови, гостите на настанот имаа можност да уживаат во уникатниот вкус на најубавите македонски вина, вкусната храна и звуците на македонската музика во пријатен, топол и традиционален амбиент.