Резервација во ресторани: +389 72 220 600 info@macedonianvillage.mk EN

За нас

Македонско село е комплекс од хотелскo сместувањe и ресторани, изграден во традиционалниот дух на македонската архитектура од 19тиот и 20тиот век. На површина од 12.000 м2, комплексот е составен од шеснаесет автентични куќи со вкупен сместувачки капацитет од 100 гости. Лоциран во прекрасната природа на планината Водно која изобилува со густа шума и чист планински воздух, комплексот е препознатлив по својот уникатен шарм и на посетителите им нуди можност да уживаат во традиционалниот амбиент, вкусната храна и бројните активности.

Настани

„Денови на женаta" повторно во Македонско село

Од 3-ти до 10-ти Март, во комплексот Македонско село се одбележи месецот на жената, каде по втор пат бea организирани „Денови на жената“…

Национален ден на Франција во Македонско село

На 14 Јули во комплексот Македонско село беше прославен националниот ден на Република Франција. Повеќе од 400 гости..

Априлијада во Македонско село

1-ви Април, денот на смеата и шегата, познат како Априлијада, беше одбележан во прекрасниот планински, традиционален амбиент на Комплексот Македонско Село…

Фестивал на Македонското вино

Од 20 – 23 октомври, комплексот Македонско Село беше домаќин на првиот “Фестивал на македонското вино ”. Во текот на четирите фестивалски денови, гостите на настанот ….

Дневна новогодишна забава во Македонско село

Во комплексот Македонско Село, на 31-ви декември се случи најдобрата дневна новогодишна забава…

Винотека во Македонско село

На 14ти април, 2017, во комплексот Македонско село официјално започна да работи  винотеката. Одсега, сите страсни љубители на чаша добро вино …

Велигден во Македонско село

Од 15-ти до 17-ти Април, за време на Велигденските празници, во комплексот Македонско село беа организирани повеќе активности со кој беше одбележан големиот Христијански празник …

Денови на виното и љубовта

Во месецот на виното и љубовта, Комплексот Македонско село беше местото за вистинско опуштање на сите сетила. Во периодот од 10ти до 17ти февруари беше организиран настанот …

Втор „Фестивал на виното“ во Македонско село

Од 29-ти Септември до 1-ви Октомври во комплексот Македонско село, по втор пат се оддржа настанот „Фестивал на виното“…

Македонско село се претстави на Саемот за туризам „Скопје травел маркет 2017“

Од 06.04-08.04.2017 на Скопскиот саем беше оддржан 7-от саем за туризам „Скопје травел маркет“..

Денови посветени на жената

Од 03.03 -12.03 во комплексот Македонсо село беше организиран настанот „Денови посветени на жената“. По тој повод, во ресторанот „Македонски Ан“ …